Tre drömresor till din bucketlist

Tre drömresor till din bucketlist

apr 26, 2022 av hannah

Har du en bucketlist? En bucketlist är en lista med olika saker och resor som du skulle vilja göra. Här kommer tre tips till din lista.

Resa

De flesta som skriver en bucketlist brukar ha flera punkter med olika resor som de någon gång i livet skulle vilja göra. Länder att besöka eller roliga utmaningar att genomföra. Som att bestiga ett högt berg, hoppa bungy jump eller cykla till Nordkap. Det finns så mycket spännande att göra. Ett bra ställe för att få mycket inspiration är resetidningen Vagabond där du alltid hittar spännande platser att resa till och mängder med olika äventyr. Skriv ner dina drömresor på din lista.

1# Transsibiriska järnvägen

Transsibiriska järnvägen är en dröm för många resenärer. Tänk dig att gå på tåget i Moskva och sedan åka hela vägen till Vladivostok, Peking eller Mongoliet. Med hjälp av transsibiriska järnvägen kan du också ta dig till Sydostasien. Om du gillar tåg och äventyr bör du ha transsibiriska järnvägen på din lista. Det är en resa där resan verkligen är målet. Dag ut och dag in sitter du på tåget medan ett varierat och vackert landskap svischar förbi utanför fönstret. Med fördel planerar du in stopp och ser delar av Ryssland under resan. Du kan välja mellan olika kupéklasser, beroende på om du vill resa riktigt billigt eller mer bekvämt.

2# Resa jorden runt

Det är många svenskar som drömmer om att resa jorden runt, och att få göra den där resan med stort R. Det är en riktig resklassiker och även en klassiker på en bucketlist. Du kan naturligtvis kombinera transsibiriska järnvägen med en jorden runt-resa, så får du pricka av två stora saker på en och samma gång. Den vanligaste jorden runt-resan går via Sydostasien och Oceanien över till USA. Men du väljer naturligtvis själv vilken slags jorden runt-resa som du vill göra. Idag är det också många som tar sig jorden runt med bara tåg och båt. Det tar lite längre tid och det kostar mer, men du kan resa med gott samvete.

3# Interail i Europa

Ett tredje tips till din lista är att tågluffa i Europa. Europa har så otroligt mycket att erbjuda: berg, dalar, stora städer, stränder och mysiga gamla byar. Vår världsdel har ett väldigt varierande och vackert landskap. Du åker med tåg genom Alperna, med turkosblåa floder på ena sidan och höga berg på den andra. Du kan även resa med färja på ditt tågluffarkort. Då betalar du ungefär hälften av priset. Ett perfekt sätt att ta sig mellan Danmark och Norge eller för att se mer av Medelhavet. När du tågluffar i Europa kan du samtidigt också pricka av olika punkter på din bucketlist: som att dyka i Medelhavet eller bestiga en glaciär i Norge.