Skydda dig i förkylningstider

Skydda dig i förkylningstider

apr 16, 2024 av hannah

De allra flesta är fullt medvetna om att vintern är den period som kommer med flest förkylningar och virus. Under februari månad går inte bara några av de vanligaste förkylningsvarianterna runt, utan även magsjuka och influensa sprids på förskolor såväl som i gymnasier och på arbetsplatsen. Genom att skydda dig rätt kan du minska risken för att smittas och på så vis även undvika sjukskrivning, VAB och förlorad inkomst.

Men hur ska man då gå tillväga för att skydda sig i förkylningstider? Här gäller det att både förebygga och behandla eventuella symptom så tidigt som möjligt. Ibland kan du bli smittad trots att du ihärdigt försökt skydda dig och gjort allt rätt. Ett mycket vanligt tecken på förkylning är blåsor i munnen som oftast är ovala och vita i färgen. Blåsor i munnen kan vara mycket smärtsamma, men går att lindra med hjälp av Sunstargums fantastiska produkter. Med dessa kan du inte bara få smärtlindring av dina blåsor, utan du kan även påskynda läkningen.

Så undviker du att smittas av virus

Det finns flera sätt som du kan gå tillväga på för att minska risken för att smittas av en förkylning eller ett virus. Många knep lärde du dig säkerligen under Covid-19, men vi listar dem igen för att ge dig så många olika tillvägagångssätt som möjligt.

  • Se till att tvätta händer ofta under dagens gång och varje gång du kommer innanför dörren.
  • Använd handsprit och ha med dig en flaska handsprit i väskan eller fickan.
  • Ett städat hem är bra och minskar risken för smittor, men kom ihåg att torka av alla handtag i hemmet med jämna mellanrum.
  • Med så kallade förkylningssprayer kan du förhindra att virus får fäste i din mun eller svalg. Dessa kan du köpa receptfritt på apoteket.
  • Undvik att röra vid allt från trappräcken till hissknappar och stänger i tunnelbana och buss. Det är här de allra flesta virus samlas.
  • Och det mest självklara – umgås inte med folk som är sjuka!