Så reser du klimatsmart

Så reser du klimatsmart

apr 26, 2022 av hannah

Idag är det många av oss som oroas av klimatförändringarna. Samtidigt vill vi få fortsätta att resa. Hur kan du kombinera en klimatsmart livsstil med ditt reseintresse?

Klimatförändringarna

Så gott som alla känner av klimatförändringarna. Vi märker att vädret och årstiderna är ur led. Somrarna blir både torrare och blötare, medan vintrarna både kan bli kallare, få väldigt lokala snöfall, samtidigt som man nästa år har en väldigt varm vinter. Det är inte roligt att klimatet har blivit som det har blivit. Vår livsstil är en del av problemet. Samtidigt som vår livsstil också för med sig mycket teknisk utveckling. Det är viktigt att människor resor, lära känna andra människor och kulturer. Det är också möten mellan människor som för utvecklingen framåt.

Resa klimatsmart

Om du vill resa klimatsmart bör du satsa på buss, tåg och naturligtvis muskelkraft. Du drömmer om att se Europa. Då kan du köpa ett tågluffarkort och bara åka tåg. Du tar du lätt omkring i hela Europa med tåg och kan resa med gott klimatsamvete. Du kan också resa med buss. Från Cityterminalen i Stockholm tar du dig över hela landet, men också ut i Europa. Försök att resa så mycket som möjligt med buss och tåg, så minskar du dina klimatavtryck rejält.

Resa med egen muskelkraft

Det har också blivit populärt att ta sig fram till fots eller med cykel. Den stora nackdelen är naturligtvis att det tar mycket längre tid. Du behöver en längre semester. Den stora fördelen är att du knappt påverkar klimatet något alls. Förutom att du också kommer få uppleva så mycket mer när du cyklar eller vandrar. Och så får du mycket motion.