Så lyckas du med hemmaträningen

Så lyckas du med hemmaträningen

apr 26, 2022 av hannah

Det finns många fördelar med att träna hemma, men en stor nackdel är att du måste genomföra träningen på egen hand. Det kan ibland vara svårt. Här kommer tipsen som hjälper dig att verkligen lyckas med hemmaträningen.

Hitta din aktivitet

För att lyckas med hemmaträningen måste du hitta en aktivitet som du gillar. Det kan vara att promenera, powerwalka, jogga eller ha en crosstrainer. Det finns också många träningsprogram på YouTube som du kan använda som hjälp. Du får mycket inspiration i träningsmagasinet iForm, som också har tips på bra hemmaövningar.

Gör det till en träningsdejt

Det räcker inte med att köpa tights, sportskor och en crosstrainer. Du måste regelbundet använda den. Helst tre-fyra gånger i veckan. Det bästa sättet är att du gör en träningsdejt med dig själv. Skriv in i din almanacka att du varje fredag mellan klockan 18:30 och 19 ska träna. Om du har familj är det klokt att du planerar tillsammans med dem. Det kommer att underlätta att träningen verkligen blir av.

Se filmer under träningspasset

Ett väldigt smart sätt att vilja sätta sig på crosstrainern eller ge sig ut i löparspåret är genom en belöning. En belöning som består i filmer, en riktigt spännande ljudbok eller dina favoritpoddar. Besluta dig för att du bara får se en viss serie när du tränar. Aldrig i sängen, aldrig i soffan, bara när du sitter på din crosstrainer. Detsamma gäller om du ska promenera eller jogga. Det är bara då som du får lyssna på din favoritförfattare eller dina favoritpoddar. Plötsligt blir det enkelt att träna.