Lev som i Frankrike

Önskar du att du kunde njuta av livet på samma sätt som fransmän kan?

Trots att du inte bor i Frankrike kan du utan problem anamma den franska livsstilen. Genom att prioritera god mat och dryck, njuta av konst och klä dig chict kan du få känslan av att befinna dig i Frankrike.

Njut av mat & dryck

Det finns inget annat land som är så känt för mat- och dryckeskultur som Frankrike. Du kan beställa Pinot noir och andra viner från Vinoteket och få dem levererade hem till dörren. Franska viner är i toppklass och genom att njuta av Frankrikes goda mat och viner kan du få känslan av hur det är att leva som en fransman.

Utöver Pinot Noir är Frankrike även känt för många andra druvsorter till exempel Chardonnay, Cabernet sauvignon och Sauvignon blanc. Kända områden inkluderar Bordeaux, Bourgogne, Champagne, Alsace och Loire. Pinot noir är en av de godkända druvsorterna i den historiska drycken champagne. Du kan beställa prisvärd champagne gjord på Pinot noir från Vinoteket.

När det kommer till mat finns det många berömda franska maträtter samt ostar och charkuterier. Du väljer själv vilken mat som du vill testa. Om du är modig kan du prova på grodor och sniglar.

Besök konstgallerier & klä dig chict

Fransmännen är kända för deras vackra stil. Därför bör du skaffa dig en chic klädstil om du vill leva som i Frankrike. Att besöka olika kulturevent, konstgallerier och museum är ytterligare en del av den franska livsstilen.