Finansiera din resa

Är du en av många som älskar att resa och upptäcka nya platser? Då är du säkerligen redan medveten om att en resa vanligtvis kostar en del pengar. Även inrikesresor kan vara dyra när du ska boka både flygbiljett och boende.

Det är inte alltid den vanliga ekonomin räcker till för att kunna resa så mycket som du själv önskar, men med dessa smarta tips kan du snabbt och enkelt finansiera hela eller delar av din semester.

Tre sätt att finansiera din resa

1. Panta guld och smycken

Allt fler vänder sig till pantbanken får att få extra pengar på bankkontot. På en pantbank kan du lämna in allt från guld till silver och andra värdefulla föremål i utbyte mot pengar. Du får en mycket snabb värdering av dina saker och får sedan pengarna utbetalade direkt. Du väljer själv om du vill hämta ut dina föremål i framtiden eller om du vill låta dem gå till försäljning.

2. Res under lågsäsong

Att resa under lågsäsong är visserligen inte ett sätt att finansiera din resa, men det är ett sätt att spara in mycket pengar! Prisskillnaden mellan hög- och lågsäsong kan handla och tusentals kronor som du kan spara in. Undvik alla skollov och högtider!

3. Sälj föremål på nätet

Vi har alla saker i våra hem som inte kommer till användning. Det kan vara smycken, kläder, köksmaskiner eller elektronik. Gör en ordentlig storstädning och sälj allt som du inte har användning för. Välj gärna kostnadsfria annonssajter för att slippa onödiga avgifter.