Börja löpträna

Löpning är ett väldigt bra sätt att komma ut i naturen och för att förbättra din hälsa. Förutom att det också är en mycket billig och effektiv träningsform.

Din utrustning

Det enda du behöver för att löpa är egentligen ett par bra löpskor. Du kan jogga i vilka kläder du vill, men det underlättar naturligtvis att införskaffa ett par snygga och sköna löpartights. Det kan vara klokt att gå till en sportaffär och få hjälp med att hitta skor som passar dig. I annat fall kan du läsa löptidningen Runners World för att få tips på bra löparskor. Det kan också vara klokt att köpa en jacka med reflexer, särskilt om du kommer att träna på kvällen. Det är viktigt att du syns när du joggar längs vägen. I höst- och vintermörkret kan det vara svårt för bilisterna att se dig.

Börja träna

Det är klokt att börja träna långsamt, än att gå ut för hårt i början. Besluta dig för att löpa tre gånger i veckan, men kortare pass. Det viktigaste är att komma in i vanan att löpa två-tre gånger i veckan, än att bara göra riktigt långpass när du har lust.